Subscribe Newsletter

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes.

Stuifmeelpollen: het superfood uit de bijenkast bij uitstek!

Stuifmeelpollen

Superfood of powerfood is de laatste jaren een waar fenomeen geworden. Natuurlijke voedingsmiddelen met bijzondere voedzame eigenschappen, daar staan we allemaal voor te springen. En op onze imkerij moeten we daar niet al te ver voor gaan zoeken. 

Bijenpollen 

Bijen zoeken tijdens hun vliegtochten niet enkel naar nectar. Ook stuifmeel maakt deel uit van hun voedingspatroon. Om stuifmeel makkelijk te kunnen vervoeren naar de bijenkast, maken de bijen er door toevoeging van nectar en enzymen, kleine bolletjes van. Die vervoeren ze vervolgens in de stuifmeelkorfjes aan hun achterpoten.

Energiebommetjes

Stuifmeel is de voornaamste bron van energie voor de bijen, door zijn hoog gehalte aan koolhydraten en proteïnen. Daarnaast bevat het ook een lading aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, vetzuren en aminozuren. We zetten ze hier even op een rijtje, want is het is een hele boterham;

A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E, K en ijzer, barium, boor, calcium, koper, goud, jodium, magnesium, fosfor, kalium, selenium, silicium, zwavel, natrium, zink, molybdeen en mangaan. 

Ze bevatten dus zo goed als alle essentiële voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam, en zijn de superfood bij uitstek. Je kan stuifmeelpollen best in je ochtendroutine implementeren; twee koffielepels bij je ontbijt & you’re good to buzzz 😉 

Niet zo verzot op de bittere smaak? Gebruik ze in een smoothie of meng ze onder je yoghurt of honing. Of probeer een van de volgend receptjes!

Geef een antwoord

lees ook

gerelateerde berichten

×
×

Winkelmand